ZA GINISA

Ona ima najdužu kosu na svijetu, nije se šišala punih 11 godina

Da bi mogla hodati i pritom se ne spoticati o vlastitu kosu ako je raspuštena, 17-godišnjakinja mora nositi visoke potpetice

Kosa joj je duga gotovo 2 metra. Agencije

Avaz.ba

22.1.2020

Indijka Nilanshi Patel obranila je naslov tinejdžerice s najdužom kosom na svijetu, a ove je godine čak potukla vlastiti rekord koji iznosi 190 centimetara.

Djevojka iz gradića Modase u indijskoj državi Gujarat dobila je u 2019. ponovo certifikat Ginisove knjige rekorda, s time da je poboljšala svoj rezultat iz decembra 2018., kad je njena kosa bila duga 170,5 centimetara. 

Prijatelji i školske kolege nazivaju je Matovilkom, prema princezi duge kose iz bajke braće Grim. Nilanshi Patel se može pohvaliti da 11 godina nije vidjela frizera.

Pobijedila i samu sebe. Agencije

- Kad sam imala šest godina, doživjela sam vrlo loše iskustvo u lokalnom frizerskom salonu. Otad sam oklijevala odrezati kosu. Moji su roditelji poštovali moj izbor i sad mi je kosa srećonoša - objasnila je.

Da bi mogla hodati i pritom se ne spoticati o vlastitu kosu ako je raspuštena, 17-godišnjakinja mora nositi visoke potpetice.

Najčešće kosu splete u pletenicu ili je savije, a problema ima jedino pri plivanju, priznaje djevojka koja želi postati inžinjerka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.