TVRDE MEDIJI Osiguranje će plaćati porezni obveznici u Britaniji

Megan i Harija čuvaju tjelohranitelji koji imaju plaću 100.000 funti

Angažiranje skupog osiguranja pokazuje da par, ipak, nije spreman odreći se luksuza u potpunosti

Fu. M. / Avaz.ba
23.01.2020 11:36

Hari i Megan: Angažirali skupo osiguranje

Foto: AFP

Princ Hari (Harry) i njegova supruga Megan Markl (Meghan Markle) će na novoj adresi – u Kanadi - imati najmanje šest čuvara, koji će koštati po 100.000 funti godišnje.

Osiguranje će plaćati porezni obveznici u Britaniji, uprkos tome što su Hari i Megan prekinuli s kraljevskim dužnostima i odlučili da se odsele.

Stručnjaci navode da svaki od čuvara ima godišnju plaću od 60.000 funti, ali da se do iznosa od 100.000 funti došlo uračunavanjem naknada za prijevoz, smještaj, penzijske fondove, prenose britanski mediji. Princ Hari je u utorak stigao u Kanadu u pratnji britanskih oficira i pridružio se Megan i njihovom sinu Arčiju. 

Čekala ga je supruga, također, u društvu dvojice tjelohranitelja.U toku su posljednje pripreme za njihov „novi život“ bez kraljevskih zvanja i obaveza.Ipak, angažiranje skupog osiguranja pokazuje da par, ipak, nije spreman da se luksuza odrekne u potpunosti.Iz Bakingemske palače za sada nisu komentirali tenzije nastale zbog velikih troškova za osiguranje Harijeve porodice.

Komentari

NA VRH