INDIJA Radio u Nju Delhiju kao dostavljač

Pokušavao se pješice vratiti u rodni grad nakon što je ostao bez posla, pronađen mrtav

Kako je međugradski prijevoz u Indiji obustavljen, on je pokušao propješačiti oko 290 kilometara kako bi se vratio kući

Avaz.ba
30.03.2020 13:00

Tijelo su pronašli u mjestu Agra

Foto: Agencije

Muškarac (40) iz Indije umro je dok se pokušavao pješice vratiti se u rodni grad nakon što je izgubio posao. Ranvije Sing (Ranveer Singh) zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa ostao je bez posla, a kako je međugradski prijevoz u Indiji obustavljen, on je pokušao propješačiti oko 290 kilometara kako bi se vratio kući. Nažalost, od iscrpljenosti je umro.

Sing je radio u Nju Delhiju kao dostavljač, a pokušao je stići u rodni grad u državi Madha Pradeš. Njegovo tijelo pronašli su u mjestu Agra, na nekih 215 kilometara od Delhija.

- Obdukcija je pokazala da je umro od srčanog udara, a vjeruje se da je infarkt doživio od iscrpljenosti jer je dugo pješačio - saopćili su zvaničnici.

  • Nakon ovoga vlasti su donijele odluku da organiziraju pomoć putujućim radnicima
    Nakon ovoga vlasti su donijele odluku da organiziraju pomoć putujućim radnicima Foto: Ilustracija

Sing je umro ispred jedne prodavnice, čiji vlasnik je nesretnom čovjeku dao malo čaja i hrana. Međutim, to Singu nije pomoglo.

- Bio je premoren i žalio se na bol u grudima. Dao sam mu čaj i hranu, ali on se nije mogao oporaviti - rekao je vlasnik radnje.

Nakon ovoga vlasti su donijele odluku da organiziraju pomoć putujućim radnicima. Naređeno je da im poslodavci moraju osigurati hranu i smještaj kako se ne bi kršio karantin i spriječilo napuštanje država.

Komentari

NA VRH