AMERIKA

Tramp ratuje s guvernerima: Više da rade, manje da se žale

Oslobodite Minesotu! Oslobodite Mičigen! Oslobodite Virdžiniju!, pozvao je Tramp u nizu objava na Twitteru

Donald Tramp. Agencije

Avaz.ba

18.4.2020

Neke od američkih država počele su razmatraju kada bi mogle  otpočeti ublažavanje restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, navodi Reuters. 

Sa svojim planovima u javnost bi mogle izaći dan pošto je predsjednik SAD objelodanio smjernice za otvaranje američke privrede koja je pretrpjela velike gubitke zbog širenja Covida-19. Dan nakon što je iznio plan za postepeno oživljavanje ekonomske aktivnosti, Donald Tramp (Donald Trump) pozvao je svoje pristalice da "oslobode" tri savezne države, čiji su guverneri iz Demokratske stranke.

Time je u suštini ohrabrio proteste protiv preporuka građanima da ostaju u kući da bi se spriječilo širenje koronavirusa.


Donald Tramp. Agencije

- Oslobodite Minesotu! Oslobodite Mičigen! Oslobodite Virdžiniju! - pozvao je Tramp u nizu objava na Twitteru. Također je napao guvernera Njujorka Endrua Kuoma (Andrew Cuomo) zbog toga što je kritizirao reakciju federalnih vlasti na pandemiju koronavirusa.

- Kuomo bi trebao provoditi više vremena radeći, a manje žaleći se. Manje priče, više akcije - tvitao je Tramp i poručio da bi "savezne države trebale više testirati" na virus.

SAD su prijavile više od 680.000 slučajeva koronavirusa, kao i najmanje 34 hiljade mrtvih, što je najviše od svih država svijeta pogođenih pandemijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.