KORONAVIRUS Slavni automobilski brend

Lamborghini proizvodi vještačka pluća

Specijalizirani uređaj će biti stručno i temeljno testiran prije nego što dođe u direktnu upotrebu

Avaz.ba
28.04.2020 09:43

Proizvode 18 simulatora na sedmičnom nivou

Foto: Agencije

Nakon što su svoje proizvodne pogone transformirali kako bi u njima proizvodili maske i štitove za lice za medicinske radnike, slavni automobilski brend Lamborghini sada daje svoj doprinos u formi mehaničkih pluća, koja su kreirana da se koriste kao simulator disanja.

U zvaničnoj objavi, Lamborghini brend kaže da koristi sve dostupne resurse i opremu svog centra za istraživanje i razvoj kako bi zajedno sa stručnjacima proizveo simulatore pluća.

  • Smulatori pluća napravljeni su upotrebom visoko preciznog HP Jet Fusion 3D 4200 štampača
    Smulatori pluća napravljeni su upotrebom visoko preciznog HP Jet Fusion 3D 4200 štampača Foto: Agencije

Specijalizirani uređaj će biti stručno i temeljno testiran prije nego što dođe u direktnu upotrebu. Za samo dvije sedmice, slavni brend je iskoristio svoju 3D laboratoriju za dizajn, proizvodnju i validaciju simulatora, uz optimizaciju njegovih komponenti, što im je omogućilo proizvodnju 18 simulatora na sedmičnom nivou.

I viziri i simulatori pluća napravljeni su upotrebom visoko preciznog HP Jet Fusion 3D 4200 štampača sa MJF tehnologijom. Proizvodni pogon brenda u Sant’Agati trenutno se ne bavi proizvodnjom automobila, što je inače situacija koja je pogodila i brojne druge brendove širom svijeta.

Komentari

NA VRH