AMERIKA

Drama u Hjustonu: Helikopter se srušio na praznu stambenu zgradu

Povrijeđeni policajci bili su duže vremena zarobljeni u olupini helikoptera

Ilustracija. Printscreen

Avaz.ba

2.5.2020

Policijski helikopter srušio se u ranim jutarnjim satima na praznu stambenu zgradu u Hjustonu.

Dva policajca koja su se nalazila u helikopteru, povrijeđena su i nalaze se u teškom stanju, a niko iz stambenog kompleksa u koji je helikopter udario, nije povrijeđen, izjavio je direktor policije na konferenciji za štampu. 

Uzrok nesreće još nije poznat, prenosi AP.

Povrijeđeni policajci bili su duže vremena zarobljeni u olupini helikoptera, kada su ih spasili vatrogasci i odveli ih u bolnicu, gdje su operisani.


Šef policije rekao je da je pravo čudo da pad helikoptera nije izazvao požar, kao i to da je udario u dio stambenog kompleksa u kojem nije bilo ljudi. Policija će u narednim danima obustaviti letove kako bi utvrdila jesu li letjelice sigurne, a istraga o padu helikoptera je u toku.

Tri osobe koje su učestvovale u pucnjavi u ulici u blizini mjesta nesreće, odvedene su u pritvor, a među njima nije bilo povrijeđenih. Policija nema informacije da je helikopter oboren u neprijateljskoj akciji.

Helikopter je učestvovao u potrazi za tijelima u obližnjem riječnom rukavcu nakon dojave za koju šef policije smatra da je, najvjerovatnije, bila lažna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.