POSJETE

Vučić: Ja uvijek navijam za Mađare; Orban: Mađari vole ovaj grad

Niko Srbiju nije tako dobro razumio kao naši mađarski prijatelji, rekao Vučić

Orban i Vučić: Susret u Beogradu. Instagram

Fu. M. / Avaz.ba

15.5.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u savremenoj historiji, kako u političkoj i ekonomskoj, tako i u ostalim sferama života.

- Pričali smo i o Kosovu, zahvalan sam što su se trudili da razumiju stav Srbije. Niko Srbiju nije tako dobro razumio kao naši mađarski prijatelji o mnogim ključnim pitanjima za našu zemlju - kazao je Vučić.


Ukazao je da je Orbana zamolio za dodatnu podršku Srbiji kada je u pitanju evropski put.

- Ja kad Mađari igraju vaterpolo protiv nekog, ja navijam za Mađare! Viktor je jedini koji je rekao na EU konferenciji: "Više je Srbija potrebna EU, nego EU Srbiji" - kazao je Vučić.


Mađarski premijer zahvalio se srbijanskom kolegi na riječima dobrodošlice te potvrdio njegove riječi da Srbija i Mađarska imaju izuzetno dobre odnose.


- Hvala Vučiću, imali smo priliku da se često konsultujemo tokom posljednje krize! Dobro je doći u Beograd, Mađari vole ovaj grad. Dobro je da se ohrabrujemo, i riječima, i djelima. I Srbija i Mađarska su dobile prvu bitku, obuzdali smo epidemiju. Sada počinje druga bitka, podizanje ekonomije - rekao je Orban.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.