SVIJET Rođeni su s minutom razmaka

Preslatki blizanci postali zvijezde: Rođeni su s različitom bojom kože

Stejsi je odlučila dokumentirati život svojih beba na Instagramu

Avaz.ba
19.05.2020 21:29

Braća Danijel (Daniel) i Dejvid (David)

Foto: Instagram

Stejsi (Stacy), 31-godišnja Nigerijka, nije imala pojma da će fotografije njenih beba rođenih u februaru prošle godine obići svijet. 

Braća Danijel (Daniel) i Dejvid (David) rođeni su s minutom razmaka, a osim što obojica imaju velike smeđe oči, rijetki bi pogodili da su braća.

Njihovi roditelji koji žive u Lagosu, priznaju da njihove bebe izazivaju puno pažnje kad izađu van. Dok je Danijel tamnoput, Dejvid ima svijetlu kožu i plave uvojke.

Stejsi je odlučila dokumentirati život svojih beba na Instagramu, a dosad je prikupila 18.000 pratitelja.

View this post on Instagram

We represent the YORUBA Tribe in western Nigeria.....

A post shared by Daniel and David (@danielanddavid2) on

- Nismo znali koliko su različiti tokom trudnoće, ultrazvuk to ne prikazuje, pa smo se prilično iznenadili kad je Danijel rođen s tamnom kosom, a Dejvid sa zlatnom kosom. Rodila sam ih carskim rezom, a doktor se našalio da imam „neidentične blizance“. Sestre su stalno dolazile gledati ih - ispričala je Stejsi za Bored Pandu. 

Dejvid je rođen s albinizmom, genetskim stanjem koje se pojavljuje kod jedne od 20.000 beba diljem svijeta.

View this post on Instagram

Sunkiss is sure the best filter😍

A post shared by Daniel and David (@danielanddavid2) on

Albinizam je nasljedno genetsko stanje, a karakterizira ga nedostatak pigmenta melanina u koži, kosi i očima. Pojavljuje se u svim etničkim i rasnim skupinama, a manjak pigmenta može varirati.

U Nigeriji je broj albino osoba neobično velik, ali unatoč tome doživljavaju diskriminaciju i zlostavljanje. Stejsi ističe da ona nikad nije čula ružne komentare o svojoj djeci te da obojicu voli jednako.

Komentari

NA VRH