POKUPIO VIRUS

Novi biseri Nestorovića: Imao sam koronu, ali sam mirisao lavandu...

Ja sam skoro siguran da sam imao koronu na samom početku jer sam dva dana imao temperaturu i proljev, rekao Nestorović

Nestorović: Da bih zaštitio ukućane, otišao sam iz stana i otišao u Obrenovac. Miloš Tesić/Pixsell

Fu. M. / Avaz.ba

26.5.2020

Pulmolog Branimir Nestorović, član kriznog štaba u Srbiji i doktor koji je rekao da je koronavirus "najsmješniji virus u historiji" pa slao žene u šoping u Italiju usred epidemije nastavlja s lansiranjem bizarnih izjava kad god zine.

Najnoviji biser dr. Nestorović pred javnost je bacio na jednom TV -gostovanju, pišu "24 sata".

- Ja sam skoro siguran da sam imao koronu na samom početku jer sam dva dana imao temperaturu i proljev. Nisam bio u samoizolaciji jer nije bio trenutak za to, moralo se raditi. Meni je to brzo prošlo, ali nisam nikog inficirao jer sam bio društveno odgovoran - pričao je Nestorović.

- U jednom trenutku sam zaista pomislio da je moguće da sam pokupio virus, ali nisam imao klasične tegobe. Jeo sam svinjetinu, nisam izgubio osjetio mirisa što je prvi simptom korone. Mi smo tada imali brojne sastanke u Vladi gdje sam se sretao sa raznim ljudima. Tada je mene uhvatila neka jeza pa sam odmah otišao kući - rekao je.

Ipak se maknuo od porodice.

- Da bih zaštitio ukućane, otišao sam iz stana i otišao u Obrenovac. Tri dana sam ležao, dva dana imao temperaturu, a napravio sam i onaj brzi test. Bio negativan. Već drugi dan bio sam na nogama - govorio je Nestorović o svojim tegobama krajem februara.

- Pred prvi krizni štab pregledao dečka za kojeg sam sada siguran da je imao koronu jer je imao sve simptome. I on je kašljao u mene, ali sreća... Imam jak imunitet - zaključio je Nestorović otkrivši kako je sebe svakog jutra "testirao" mirišući lavandu s obzirom na to da je gubitak mirisa prvi simptom virusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.