HRVATSKA

Visoki prekršajni sud danas donosi odluku o "Za dom spremni"

Pravno stajalište koje suci zauzmu na današnjoj općoj sjednici bit će obvezujuće za sve suce

Presuda u slučaju Thompsona donesena potkraj prošle godine. Pixsell

Fu. M. / Avaz.ba

3.6.2020

Visoki prekršajni sud danas će na općoj sjednici svih sudaca zauzeti pravno stajalište o tome je li poklič "Za dom spremni" na početku pjesme "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Thompsona prekršaj protiv javnog reda i mira ili nije, piše "Jutarnji list".

Na sjednici bi o tome trebalo odlučivati više od 20 sudaca iz sva četiri odjela tog suda. Pravno stajalište koje suci zauzmu na današnjoj općoj sjednici bit će obvezujuće za sve suce tog suda, pa time i za tročlano sudsko vijeće koje je potkraj prošle godine presudilo da poklič "ZDS" na početku pjesme Marka Perkovića Thompsona - nije prekršaj.

U ovu prilično apsurdnu situaciju, u kojoj svi suci Visokoga prekršajnog suda na općoj sjednici odlučuju o pokliču za koji je taj sud u nizu presuda donesenih u zadnjih pet godina jasno i nedvosmisleno presudio da je kažnjiv, sud je dospio zahvaljujući presudi u slučaju Thompsona donesenoj potkraj prošle godine.

Sudsko vijeće odbilo je žalbu šibensko-kninske policije na oslobađajuću presudu Općinskoga suda u Šibeniku u slučaju Thompson i potvrdilo stajalište prvostupanjskog suda da poklič "ZDS" u Thompsonovoj izvedbi "Bojne Čavoglave" nije prekršaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.