ODLUKE

Milion dolara kaucije za trojicu policajaca optuženih za ubistvo Flojda

Ako budu osuđeni može im biti izrečena kazna i do 40 godina zatvora

Mural Džordža Flojda u Mineapolisu. Flickr

Avaz.ba

5.6.2020

Sudija je u četvrtak odredio kauciju od milion dolara za trojicu bivših policajaca u Mineapolisu optuženih za pomaganje i podržavanje u ubistvu Džordža Flojda (George Floyd).

Kaucija za trojicu optuženih, koja su se u četvrtak prvi put pojavili na sudu, bit će smanjena na 750.000 dolara pod određenim uvjetima, uključujući oduzimanje prava nošenja bilo kakvog ličnog oružja.

Sudija Pol Skogin (Paul Scoggin) je zakazao svoj trojici naredno saslušanje za 29. juni.

Tomas Lejn (Thomas Lane), J. Aleksander Kueng (Alexander) i Tou Tao (Thao) optuženi su u srijedu za pomaganje i podržavanje ubistva drugog stepena, pomaganje i podržavanje ubistva drugog stepena


Policajac klečao na Flojdovom vratu prije nego uhapšeni preminuo. Screenshot

Ako budu osuđeni može im biti izrečena kazna i do 40 godina zatvora.

Derek Šovin (Chauvin), policajac koji je klečao na Flojdovom vratu prije nego uhapšeni preminuo, optužen je za drugostepeno ubistvo i on će se na sudu pojaviti u ponedjeljak.

Ni jedan od trojice policajaca koji su se pojavili na sudu nije progovorio. Odjeveni u narandžaste kombinezone, pojavili su se odvojeno u raspravama koje su trajale otprilike pet minuta. U Minesoti se prigovori ne unose u preliminarna saslušanja, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.