BORBA

TikTok odgovorio Trampu: Ostajemo ovdje

Ranije je predsjednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju TikTok kineske firme "ByteDance", uključujući i mogućnost zabrane

Ilustracija. Arhiv

Avaz.ba

2.8.2020

Nakon što je americki predsjednik Donald Tramp (Trump) objavio da razmatra mogućnost zabrane aplikacije TikTok, iz te kompanije su saopćili da nemaju namjeru da promijene kurs i da ostaju u SAD.

U izjavi portparola kineske kompanije se navodi da ta platforma pruža milionima Amerikanaca zabavu i komunikaciju tokom pandemije virusa korona. Odbacuju se kritike da se dijele informacije o korisnicima, prenosi RTS.

Podaci od korisnicima TikToka u SAD se čuvaju u SAD, uz striktnu kontrolu pristupa zaposlenih. Najveći investitor u TikTok je iz SAD. Posvećeni smo zaštiti korisničke privatnosti i bezbjednosti i nastavljamo da donosimo radost porodicama i značajne karijere onima koji stvaraju platformu- rekao je portparol, objavio je "The Hill". 

TikTok je objavio snimak u kojem generalna menadžerka za SAD Vanesa Papas brani aplikaciju i ističe mjere koje je kompanija preduzela u zaštiti radnih mjesta.

Ne planiramo nigdje da idemo-  rekla je Vanesa Papas i dodala da su tu da ostanu dugo. 

Ranije je predsjednik SAD Donald Tramp izjavio da razmatra nekoliko alternativa za aplikaciju TikTok kineske firme "ByteDance", uključujući i mogućnost zabrane.

Sa druge strane tehnološki gigant Microsoft je saopštio da je u pregovorima oko kupovine kompanije u cijem je vlasništvu aplikacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.