LOŠE VIJESTI

U Turskoj rekordan broj oboljelih od korone

Ministar zdravstva Fahrettin Koca rekao je na Twitteru da su 24 osobe umrle od covida-19, zbog čega je broj smrtnih slučajeva porastao na 6.163

Turska: Porastao broj žrtava. Agencije

Avaz.ba

26.8.2020

Novi slučajevi koronavirusa u Turskoj skočili su u utorak na svoju najvišu razinu od sredine lipnja, s 1.502 nova slučaja, pokazali su podaci ministarstva zdravstva, zbog čega je vlada primorana uvesti mjere. 

Ministar zdravstva Fahrettin Koca rekao je na Twitteru da su 24 osobe umrle od covida-19, zbog čega je broj smrtnih slučajeva porastao na 6.163. Dnevni slučajevi bili su posljednji put ovako visoki 15. juna – dvije sedmice nakon što je Turska ukinula djelomični karantub- kad je zemlja imala 1.592 slučaja.

Ranije, ministarstvo unutarnjih poslova reklo je da zabranjuje određene događaje i proslave u 14 provincija, uključujući i u glavnom gradu Ankari, kako bi se zaustavilo širenje virusa.

U objavi je rečeno da će u 14 provincija vjenčanja biti dopuštena na maksimalno jedan sat, te da su zabranjene bilo kakve svadbene svečanosti, proslave ili zabave.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.