BEZ MJERA ZAŠTITE

Kako je izgledao prvi dan škole u Vuhanu

Vuhan je danas ponovo otvorio svojih 2.842 vrtića, osnovnih i srednjih škola

Ovo je još jedan u nizu dokaza kako se život u ovom gradu vraća u normalu. AFP

Avaz.ba

1.9.2020

Učenici u Vuhanu krenuli su danas u školu, poput svojih vršnjaka širom svijeta, međutim, očigledno uz neka malo drugačija pravila.

Dok đaci u Bosni i Hercegovini u učionicama moraju sjediti sami u klupama, s preporučenim razmakom, van klupa nositi maske, njihovi kineski vršnjaci u prilici su da se ponašaju mnogo slobodnije.

O tome svjedoče fotografije iz jedne srednje škole u Vuhanu, provinciji Hubei koja je postala ozloglašena jer je iz nje krenula svjetska pandemija koronavirusa i možda zauvijek izbrisala svijet kakav poznajemo.

Vuhan je danas ponovo otvorio svojih 2.842 vrtića, osnovnih i srednjih škola. AFP

Vuhan je danas ponovo otvorio svojih 2.842 vrtića, osnovnih i srednjih škola koje pohađa ukupno oko 1.4 miliona mališana i tinejdžera, prenijeli su lokalni mediji.

Ovo je još jedan u nizu dokaza kako se život u ovom gradu vraća u normalu nakon što su po izbijanju epidemije prvo bili 76 dana u strogom karantinu.

Posljednji slučaj koronavirusa u Vuhanu ceremonijalno je proslavljen ove sedmice kad je iz bolnice otpušten posljednji pacijent, koji je zarazu donio sa prekookeanskog putovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.