SRBIJA

Grenel u Beogradu: Zahvaljujući Trampu danas smo ovdje, otvaramo mnogo radnih mjesta

Vjerovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mjesta, kazao Grenel

Ričard Grenel. afp

Fu. M. / Avaz.ba

22.9.2020

Sporazum iz Vašingtona i dogovori postignuti u Beogradu nisu samo riječi na papiru, već znače nove poslove za ljude koji žive u ovom regionu, nova radna mjesta i razvoj privatnog sektora, poručio je Specijalni savetnik predsjednika SAD u Beogradu Ričard Grenel (Richard Grenell).

On je kazao da do svega ovoga ne bi došlo da nije bilo predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump), koji je, kako kaže, vejrovao da nešto drugo može da se desi.

- Vjerovao je u to da može privreda da se stavi u prvi plan i akcenat na radna mjesta. Data su obećanja narodu Srbije i hoćemo da nas smatrate odgovorim. Ovo nisu samo riječi na papiru, već poslovi za ljude koji ovde žive - poručio je Grenel, dodajući da slijedi masovno otvaranjeradnih mjesta.

Adam Boler. rse

- Ovo je prva zajednička izjava između Kosova i Srbije i želim da odam priznanje dvjema stranama što su se odlučili za narod, a ne za politiku - rekao je izvršni direktor Međunarodne korporacije za finansiranje razvoja (DFC) Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Adam Boler (Boehler).

Podsjetio je da su SAD jedna do najsnažnijih zemalja u svijetu prije svega zbog snage svog privatnog sektora.

- Ovaj region će rasti i stvarati nevjerovatne mogućnosti, a pokretač toga bit će privatni sektor - naglasio je Boler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.