LISTA

Ova djeca na Instagramu zarađuju ozbiljnu količinu novca

Sedmogodišnja djevojčica čiji profil vodi njena majka, koja je modna blogerka i fotograf iz Los Anđelesa, ima 5,1 miliona pratilaca

Rouz po objavi zaradi između 5.000 i 15.000 eura. Agencija

Z.K.

16.10.2020

Mnoge poznate zvijezde, zahvaljujući velikom broju pratilaca na Instagramu zarađuju ozbiljnu količinu novca, a postoje i roditelji koji su spremni da zarade i na svojoj djeci. Britanska internet trgovina, koja se bavi ovim fenomenom, analizirala je profile nekih od najpopularnijih dječijih Instagram zvijezda, koje redovno dobijaju sponzorske ugovore. Sarađuju sa poznatim brendovima, kako bi utvrdili koliko oni zarađuju po objavi. Ovo je lista najplaćenijih dječijih zvijezda na Instagramu, piše Daily Mail.

Everlaj Rouz (Everleigh Rose) - Sedmogodišnja djevojčica čiji profil vodi njena majka, koja je modna blogerka i fotograf iz Los Anđelesa, ima 5,1 miliona pratilaca, a ima i svoj YouTube kanal. Ona po objavi zaradi između 5.000 i 15.000 eura.


Eli Lajvli MekBrum (Elle Lively McBroom) – Četvorogodišnjakinja i kćerka kanadske glumice Ketrin Paiz (Catherine) i američkog košarkaša Austina MekBruma (Austin McBroom), druga je na listi "Belle Baby", a zarađuje između 5.000 i 10.000 eura po objavi. Ima pet miliona pratilaca i prosječno milion lajkova.

Porodica Štaufer (Stauffer) - Slatke bliznakinje Ema (Emma) i Mila Štaufer, petogodišnjakinje iz Arizone, zvijezde su Instagram profila njihove majke Keti Štaufer (Katie), a procjenjuje se da zarađuju od 5.000 do 10.000 eura po sponzoriranoj objavi.

Tejtum i Oklej Fišer (Taytum i Oakley Fisher) - Četvorogodišnje bliznakinje krenule su stopama svojih roditelja, YouTube zvijezda Medison Bontempo i Kilera Fišera (Kyler). Ovaj dvojac može da zaradi između 3.000 i 5.000 eura po objavi. Imaju 3,1 miliona pratilaca i prosječno 187.590 lajkova po objavi.

Alaja Mari McekBrom (Alaia Marie McBroom) - Sestra druge na listi, Eli, ima svoj profil na Instagramu sa 2,8 miliona pratilaca. Procjenjuje se da po objavi može da zaradi od 1.500 do 5.000 eura i privlači prosječno 722.359 lajkova.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Happy feet Laï Laï

Objavu dijeli Alaïa Marie McBroom (@alaiamcbroom)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.