BORBA SA KORONAVIRUSOM

Plenković predstavio nove Vladine mjere

Mjere bi trebale vrijediti od 1. oktobra do kraja godine

Andrej Plenković. Matija Habljak/PIXSELL

Fu. M.

20.10.2020

Dana 29. veljače imali smo točno 1.542.328 osiguranika, a 15. listopada imali smo 1.545.538 osiguranika, što je za 3210 osiguranika više. Do sada smo isplatili 6,85 milijardi kuna za različite mjere za očuvanje radnih mjesta. Kad se dodaju otpisani doprinosi dolazimo do više od 10 milijardi kuna. Toliko smo učinili dosad, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare.

On je danas najavio nove mjere za hrvatsku privredu.

- Prva mjera odnosi se na skraćivanje vremena na 70 posto. Smanjuje se potrebna dokumentacija kako bi se pojednostavila potreba. Potpora raste s 2.000 kuna na 2.800 kuna - rekao je Plenković predstavljajući nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta zbog krize izazvane pandemijom koronavirusne bolesti.

Mjere bi trebale vrijediti od 1. oktobra do kraja godine.

- Mi smo pokazali koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta, za naše sugrađane i zaposlenike u privatnom sektoru. Vlada je učinila sve da naši građani dobivaju plaće. Uspjeli smo i da turistička sezona bude solidna, i pritom zadržali optimistične trendove kreditnog rejtinga i pogleda prema eurozoni - rekao je Plenković.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.