CRNA GORA

Član Abazovićeve stranke: Podržat ću ekspertsku vladu

Ako se krene s demontažom Crne Gore, a ne sistema, ja ću definitivno glasati protiv, poručio je Rakčević

Žarko Rakčević. agencije

Fu. M.

27.10.2020

Predsjednik Političkog savjeta GP URA Žarko Rakčević ocijenio je sinoć za TVCG kako je ekspertska Vlada najbolje rješenje, ocijenivši da su građani na izborima 30. avgusta glasali za promjene, ali ne i demontiranje Crne Gore.

Politički savjet GP URA je insistirao, podsjeća Rakčević, da Vlada bude ekspertska, s oročenim mandatom, koja bi provela demontažu sistema, usvojila zakone o porijeklu imovine i lustraciji i stvorila uslove za prve fer izbore.

- Bilo je zalaganje moje i drugih članova političkog savjeta da Dritan Abazović bude predsjednik te prelazne Vlade i da se nikako ne smije prihvatiti logika osvojenih procenata u raspodjeli resora - rekao je Rakčević, dodavši da je GP URA građanima obećala ekspertsku Vladu.

- Ukoliko to bude Vada sastavljena od političara i ukoliko prevagnu neki drugi interesi, a ne želja za demontažu sistema, ako se krene s demontažom Crne Gore, a ne sistema, ja ću definitivno glasati protiv - poručio je Rakčević, koga beogradski mediji otvoreno optužuju da se protivi namjerama prosrpskih partija da u novoj vlasti Crne Gore preuzme ključne poluge vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.