REAKCIJA NA NAPADE U BEČU

Donald Tramp poslao poruku podrške i solidarnosti Evropi

Ovi zli napadi na nevine ljude moraju prestati, napisao je na Twitteru

Tramp: Amerika je uz Evropu. Arhiv

Piše: G. M.

3.11.2020

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) oglasio se povodom terorističkih napada u Beču.

On je uputio poruku solidarnosti i podrške Beču i cijeloj Evropi.

- Naše molitve upućene su ljudima iz Beča nakon još jednog gnusnog čina terorizma u Evropi. Ovi zli napadi na nevine ljude moraju prestati. Sjedinjene Američke Države su uz Austriju, Francusku i cijelu Evropu u borbi protiv terorista, uključujući radikalne islamske teroriste - napisao je Tramp na Twitteru.


Podsjetimo, nakon što se sinoć u centru Beča dogodio teroristički napad, održan je hitan sastanak, a potom i pres konferencija. Šef Bečke policije, Gerhard Purstl rekao je kako je u napadu ubijen jedan civil te kako ima nekoliko povrijeđenih, od kojih su neki u bolnicama.

- Djeca u utorak ne moraju ići u školu, to će im biti opravdano. Ako to radne mogućnosti dopuštaju, odrasli bi također sutra trebali ostati kod kuće i raditi kod kuće. I dalje treba izbjegavati centar grada – kazao je noćas šef policije.

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer je rekao kako ima još mrtvih i još ozlijeđenih te kako je najmanje jedan napadač u bijegu.

- Ovo je jedan od najstrašnijih dana koje je Austrija ikad doživjela. Ko god napada jednog od nas, napada sve nas - rekao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.