HRVATSKA

Suđenje za aferu SMS: Mamić tvrdi da mu je Karamarko dao Vargin broj, stigao i Todorić

Zdravko Mamić. Pixsell

Fu. M.

10.11.2020

Danas se nastavilo suđenje Franji Vargi i Blažu Curiću u famoznoj aferi SMS, a rasprava bi mogla biti itekako zanimljiva jer bi svjedočiti trebali Tomislav Karamarko, Ivica Todorić te odbjegli Zdravko Mamić putem videolinka iz BiH, piše Večernji list.

Karamarko je već oko 9 sati stigao na sud, no pri ulasku nije htio ništa komentirati, a na upit novinara što će danas govoriti na sudu, kratko je odgovorio: "Ništa.

Prema optužnici, Franjo Varga lažirao je SMS prepisku “u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja” u sudskom postupku koji se u Osijeku vodio protiv Zdravka i Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića, okrivljenih za izvlačenje 116 miliona kuna iz Dinama.

A kako bi otežao dokazivanje u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije, krivotvorio je, tereti se, prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše ministrice Martine Dalić.

Prvo svjedoči putem videolinka Zdravko Mamić.

– Poznat mi je gospodin Varga. Ne mogu se sjetiti točno kad sam ga upoznao, ali znam da je to bilo tijekom mog suđenja u Osijeku. Moj prijatelj Tomislav Karamarko na kavi mi je dao Vargin telefonski broj i rekao da bi bilo dobro da se čujemo jer ima neke podatke koji bi me zanimali. To je bila Vargina inicijativa, ja nisam znao ni da on postoji. Našli smo se u hotelu Osijek, donio mi je neke papire koji mi nisu izazvali oduševljenje, ali rekao je da je to ništa u usporedbi s onim što ima. Bili su to papiri gdje je bilo vidljivo dosta o gospodarskom kriminalu raznih osoba u raznim institucijama, kao i zloupotrebe postupka u kaznenom postupku protiv mene. Kako sam ja bio opsjednut time da dođem do istine, jer sam znao da je postupak protiv mene politički montiran, htio sam doći do informacija. Bilo je nekoliko kontakta između mene i Varge, gdje je on meni poslao osobno ili preko Brune Hotke određenu dokumentaciju, a u jednom trenutku sve sam to predao mom odvjetniku Veljku Miljeviću – započeo je Zdravko Mamić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.