SARADNJA

Barak Obama i Brus Springstin snimaju podcast za Spotify

Streaming platforma koja je nekada bila samo dom popularne muzike, nastavlja se širiti podcastima

Barak Obama i Brus Springstin. Agencije

A. M.

24.2.2021

Bivši američki predsjednik Barak Obama (Barack) i muzičar Brus Springstin (Bruce Springsteen) udružili su se kako bi vodili novi podcast na platformi za prenošenje muzike i zabavnog sadržaja Spotify na temu muževnosti, rase, očinstva i svojih profesionalnih i privatnih putovanja. 

Podcast pod nazivom "Renegades: Rođeni u SAD-u" dio je višegodišnjeg partnerstva između Spotifya i Baraka Obame te producentske kuće njegove supruge Mišel Obame (Michelle), Higher Ground.

Ovaj podcast dio je virtuelnog događaja "Stream On" te sadrži još niz drugih podcasta i zanimljivog sadržaja. 

Streaming platforma koja je nekada bila samo dom popularne muzike, nastavlja se širiti podcastima, a uskoro će donijeti ​​još ekskluzivnih emisija o rasi, religiji, politici i superherojima.

Podcast je budućnost?

Njihov ugovor s Higher Groundom, objavljen u junu 2019. godine, bio je jedan od Spotifyjevih prvih velikih saradnji u industriji podcasta. Ranije iste godine, Spotify je kupio podcast studio Gimlet Media i platformu za stvaranje podcasta Anchor. 

Higher Ground i Spotify u julu prošle godine proizveli su "Podcast Michelle Obame" te je to bio najslušaniji šou u julu i avgustu, izvijestio je Spotify.

Ova vijest dolazi nakon incidenta koji se dogodio krajem prošle godine u kojem je učestvovao legendarni pjevač. Bruce Springsteen uhapšen je zbog nesmotrene vožnje pod utjecajem alkohola u svojoj rodnoj državi Nju Džersi, a kako je izjavila Brenda Ling, glasnogovornica zaštitarske službe nacionalnog parka Sandy Hook u kojem je uhapšen - roker se nije opirao procesu hapšenja.

Iako se incident dogodio 14. novembra 2020., vijest je u medije procurila nekoliko dana nakon prikazane reklame za automobil marke Jeep u kojoj Brus Springstin učestvuje. Inače, Brus je prije nekoliko mjeseci objavio novi studijski album "Letter to You", a nastupio je i na inauguraciji američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) na kojoj je izveo pjesmu "Land of Hope and Dreams".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.