SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Entoni Blinken povodom ramazana uputio čestitku svim vjernicima širom svijeta

Od običnih do zdravstvenih radnika, muslimani su bili na prvoj liniji, ujedinjeni u službi, vjeri i zajedničkoj humanosti, istakao je

H. J. I.

Blinken: Stejt Department je predan snažnim odnosima s muslimanskim zajednicama širom svijeta

Foto: Arhiva


Američki državni sekretar Entoni (Antony) Blinken svim vjernicima islamske vjeroispovijesti je poželio sretan i blagoslovljen ramazan. Kratku video poruku je objavio na svom Twitter profilu.

-Danas svim muslimanima u Sjedinjenim Državama i širom svijeta želim blagoslovljen ramazan. Ramazan je period razmišljanja, molitve, dobročinstva, posta i zajedništva. Mnogi muslimani kod kuće i u inostranstvu ponovo će proslaviti ovaj ramazan drugačije putem virtualnog okupljanja i digitalne interakcije zbog dugotrajnog utjecaja pandemije COVID-19. Iako smo prošle godine doživjeli ogroman gubitak, vidjeli smo i priče o nadi i otpornosti pred ovom nedaćom. Od običnih do zdravstvenih radnika, muslimani su bili na prvoj liniji, ujedinjeni u službi, vjeri i zajedničkoj humanosti. Mi smo dužni svima onima koji su toliko žrtvovali i nastavljaju to činiti. Sa našim ambasadama i konzulatima, Stejt Department je predan snažnim odnosima s muslimanskim zajednicama širom svijeta. Kako započinje sveti mjesec duhovne obnove, svim muslimanima želim Ramazan mubarek olsun – izjavio je Blinken.

Više o temi Antony Blinken

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR
Blinken: Bajden kaže da će Rusija platiti ako bude agresivna
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na