NOVI INCIDENT

Izraelski brod napadnut u blizini obale UAE

Dva izvora pomorske sigurnosti rekli su Reutersu da je izraelski brod pogođen u blizini luke Fujairah u UAE-u, što je rezultiralo eksplozijom, ali da nije bilo žrtava

Fena

Bez zvanične potvrde o incidentu

Foto: Agencije


Komercijalno plovilo u vlasništvu izraelske firme napadnuto je u blizini Ujedinjenih Arapskih Emirata u zalivskim vodama, objavili su u utorak proiranski mediji i izraelska TV stanica.

Izraelski Channel 12 citirao je neimenovane izraelske zvaničnike kako za napad, koji je opisan kao raketni udar, krive Iran. Nije bilo žrtava i brod je nastavio svojim putem, dodao je TV kanal.

Dva izvora pomorske sigurnosti rekli su Reutersu da je izraelski brod pogođen u blizini luke Fujairah u UAE-u, što je rezultiralo eksplozijom, ali da nije bilo žrtava.

Zvaničnici u uredu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ministarstva obrane odbili su komentarisati incident. Glasnogovornik izraelskog ministarstva saobraćaja rekao je da je upoznat s izvještajima, ali da ih ne može potvrditi.

Nije bilo neposredne potvrde o incidentu iz UAE.

Incident dolazi dan nakon što je Teheran optužio Izrael za sabotažu nuklearnog nalazišta, i nakon što su Iran i Sjedinjene Države započeli neizravne razgovore u Beču o načinima oživljavanja nuklearnog sporazuma svjetskih sila s Teheranom iz 2015. godine.

NA VRH

Podijeli članak na