POBOLJŠANJE SITUACIJE

U Indiji pad broja novozaraženih, današnja brojka najmanja u posljednjih 66 dana

Premijer Narendra Modi saopćio je da će svi odrasli stanovnici besplatno dobiti vakcine protiv korone u pokušaju da se obuzda veliki drugi talas zaraze u ovoj zemlji

Indija: Od početka pandemije 29 miliona slučajeva zaraze. AFP

Srna

8.6.2021

U Indiji je danas registrirano novih 86.498 slučajeva zaraze koronavirusom, što je najmanje u prethodnih 66 dana. Od jučer je broj umrlih od koronavirusa povećan za 2.123, na ukupno 351.309.

Indija je od početka pandemije potvrdila 29 miliona slučajeva zaraze ovim virusom. Premijer Narendra Modi saopćio je da će svi odrasli stanovnici besplatno dobiti vakcine protiv korone u pokušaju da se obuzda veliki drugi talas zaraze u ovoj zemlji.

Objava na nacionalnoj televiziji uslijedila je nakon što su vlasti kritikovane jer je vakcinacijom do sada obuhvaćeno manje od pet posto odraslih, kojih u ovoj zemlji ima oko 950 miliona.

Modi je rekao da će od 21. juna federalna vlada preuzeti program vakcinacije od indijskih država, koje su trenutno djelimično odgovorne za taj proces. Veliki gradovi u Indiji počeli su jučer ublažavati restrikcije povodom koronavirusa, nakon dnevnog pada broja zaraženih u prethodnom periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.