DRUŠTVENE MREŽE

Bišćanka Amra Šabić-el-Rejes: Sve ima dvije strane medalje, pa tako i život u Njujorku

Amra Šabić-el-Rejes je i autorica knjige “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”, a koja je privukla veliku pažnju američke čitalačke publike

Piše: N. Aj.

25.8.2021

Amra Šabić-el-Rejes. Arhiv

Amra Šabić-el-Rejes (El-Rayess), profesorica i naučna istraživačica na Univerzitetu "Columbia", Bišćanka, koja je zbog ratnih dešavanja napustila svoju domovinu i život izgradila u dalekoj Americi, jako je aktivna na društvenim mrežama, posebno Facebooku.

Koristi ga kako bi s prijateljima, odnosno pratiocima podijelila vijesti koje ona smatra da su bitne, posebno za Bosance i Hercegovce.

Međutim, njena posljednja objava vezana je za grad Njujork i potencijalne nesigurnosti.

- Dragi moji, sve u životu ima dvije strane medalje pa tako i život u gradu koji nikad ne spava - Njujorku. S jedne strane je divan, a s druge uvijek nepredvidljiv. Prije nekoliko minuta ova kola su se zapalila usred dana na Madison Aveniji na Menhetnu. Danas sam istom ulicom prošla dva puta - napisala je Šabić-el-Rejes uz fotografija automobila u plamenu.

Također vidi se i nekolicina vatrogasaca kako gase vatru, a ono što je dodatno zabrinjavajuće jeste da je u blizini škola, što se vidi po natpisu na ulici.

Uz ove fotografije, priložila je i jednu prelijepu grada Njujorka čime je upravo htjela dočarati "dvije strane medalje" jednog grada.

Amra Šabić-el-Rejes je i autorica knjige “Mačka kojoj nikad nisam dala ime”, a koja je privukla veliku pažnju američke čitalačke publike. A nedavno je najavila da bi uskoro ova knjiga trebala na našem jeziku biti u prodaju do kraje ove godine te da se radi na njenom prevodu.

I američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) pročitao je njenu knjigu i poslao joj lično pismo prenoseći svoje utiske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.