NAKON URAGANA IDA

Uhvaćen aligator za kojeg se vjeruje da je pojeo starca tokom poplava: U stomaku pronašli ljudsko meso

Timotijev nestanak pokrenuo je potragu, koja je trajala više od dvije nedjelje, a okončana je u ponedjeljak

U poplavama nastradalo najmanje 50 osoba. Agencije

A. Ka.

15.9.2021

Aligator dug 12 metara i težak preko 230 kilograma, za kojeg se vjeruje da je napao i ubio 71-godišnjeg muškarca iz Luizijane nakon poplava koje je izazvao uragan Ida, uhvaćen je danas.

Timoti Saterli nestao je 30. avgusta, dok je provjeravao podrum u svom dvorištu. Njegov dom je bio ozbiljno oštećen u poplavama koje je prouzrokovao uragan Ida. Nesretni muškarac hodao je po plitkoj vodi u blizini kuće, kada ga je odjednom aligator ščepao za ruku. Supruga je uspjela da ga spasi i stavi na sigurno i odmah je otišla po pomoć. Međutim, kada se vratila njenog muža nije bilo.

- Jednostavno nije mislila u svojim najluđim snovima da će se aligator vratiti i ponovo napasti njenog muža - rekao je lens Viter, portparol šerifove kancelarije u Luizijani.

Njegov nestanak pokrenuo je potragu, koja je trajala više od dvije nedelje, a okončana je u ponedjeljak, nakon što je aligator uhvaćen u zamku blizu mjesta gde je Timoti nestao.

Agenti su nad aligatorom izvršili eutanaziju, a rezultati obdukcije šokirali su sve. Oni su, naime, u njegovom stomaku, pronašli ostatke gornjeg dijela ljudskog tijela, piše Guardian.

- Kada je aligator otvoren, otkriveno je da se u stomaku nalazi nešto što izgleda kao ljudsko biće - saopćeno je iz šerifove kancelarije.

Istražitelji sada rade na prikupljanju DNK analiza kako bi se utvrdilo da li ovi ostaci pripadaju nestalom Timotiju.

Podsjetimo, najmanje 50 osoba je nastradalo u uraganu Ida koji je prije dvije nedjelje pogodio sjeveroistok SAD, a veliki broj ljudi vodilo se kao nestalo.

Luizijana je bila prva na udaru Ide i više od milion stanovnika ostalo je bez struje. Dvoje korisnika jednog doma za stare stradalo je kada je uragan srušio skladište u koje su bili evakuisani, pa je u toku istraga, saopćili su nadležni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.