MISTERIOZAN SLUČAJ

Šta je pokazala istraga : Gabi Petito je zadavljena

Umrla je otprilike tri sedmice prije nego što je pronađeno njeno tijelo

Gabi Petito. Agencije

Fu. M.

12.10.2021

Gabi Petito (Gabby Petito) je zadavljena, otkrili su rezultati obdukcije. Ljekar Brent Blu (Blue) tako je potvrdio ono što se praktički već znalo - da je Gabi Petito ubijena.

Umrla je otprilike tri sedmice prije nego što je pronađeno njeno tijelo. Obdukcija je uključivala CT skeniranje cijelog tijela, preglede forenzičara, toksikološku analizu...

Podsjetimo, Gabi je nestala usred višemjesečnog putovanja na kojem je bila sa svojim dečkom, 23-godišnjim Brianom Laundriejem. On se u međuvremenu sam vratio kući na Floridu i nestao. Još uvijek se ne zna gdje je on.

Policija je 19. septembra našla tijelo za koje je sumnjala da bi mogla biti nestala Petito. Tijelo je pronađeno u Nacionalnom parku Grand Teton.

Gabi je krenula na putovanje iz svog rodnog grada na Long Islandu u Njujorku sa svojim dečkom Brajanom. Bili su zaručeni. Svoje putovanje bilježili su objavama na društvenim mrežama.

Putovanje je prvo trebalo trajati četiri mjeseca, no Brajan se početkom septembra sam vratio kući na Floridu. Porodica Petito prijavila je nestanak Gabi deset dana kasnije.

Njena porodica je rekla da su posljednji kontakt s njom imali posljednje sedmice u avgustu i policija smatra da je tada bila u Nacionalnom parku Grand Teton. Tamo je sredinom septembra FBI pronašao njeno tijelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.