VELIKA AKCIJA

Italijanska policija traži osumnjičenog za pljačkanje skupocijenih kuća, povezuju ga i sa Sarajevom

Informacija pokazuje da je Lindli u protekloj deceniji koristio najmanje 19 alijasa - uključujući Danijel Vuković, Ljubomir Romanov i Ljubomir Radosavljević

Alfredo Lindli. Agencije

Fu. M.

4.11.2021

Velika potraga za muškarcem optuženim za jednu od najvećih provala u engleskoj pravnoj historiji je u toku, pokazala je istraga BBC-a. 

Navodi se da je Alfredo Lindli (Lindley) vodio seriju provala u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. godine - uključujući i pljačku oko 25 miliona funti u kući nasljednice Formule 1 Tamare Eklston.

Italijanske vlasti također optužuju Lindlija za raciju u kući Patrika Vijere, sada menadžera Kristal Palasa, 2009. godine.

Informacija pokazuje da je Lindli u protekloj deceniji koristio najmanje 19 alijasa - uključujući Danijel Vuković, Ljubomir Romanov i Ljubomir Radosavljević.

Dokumenti otkrivaju da ovi identiteti imaju veze sa raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

Pod imenom Ljubomir Romanov, Lindli se pojavio pred sudom u Beogradu 27. avgusta suočen sa izručenjem Velikoj Britaniji.

Detektivi Metropolitan policije kažu da se Lindli „traži za saslušanje u vezi sa serijom provala visoke vrijednosti počinjenih u decembru 2019. u Kensingtonu i Čelsiju“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.