SADA JE PREDMET ISTRAGE

Indijac Bramdeo Mandal primio najmanje osam vakcina protiv koronavirusa

On tvrdi da je primio 11 vakcina, te da su mu one pomogle da se oslobodi bolova

Bramdeo Mandal. bbc

E. Ć.

10.1.2022

Indijac Bramdeo Mandal (65) primio je najmanje osam vakcina protiv koronavirusa tokom prošle godine, otkrili su zdravstvene vlasti te zemlje.

On tvrdi da je primio jedanaest doza vakcine u pokrajini Bihar. Kako kaže ovaj penzionisani poštar, vakcine protiv koronavirusa su mu pomogle da se oslobodi bolova, te da ostane zdrav, a ističe da nije imao nikakve nuspojave.



Istražuje

Mandal je zaustavljen u trenutku kada se prijavio da primi, prema sopstvenoj evidenciji, dvanaestu vakcinu. Nakon toga su indijske zdravstvene vlasti sprovele istragu, kako bi otkrili na koji način je on došao do toliko doza. 

- Pronašli smo dokaze da je primio osam doza na četiri različita punkta - rekao je Amarendra Pratap Šahi, istražitelj iz Madepure, za "BBC".

Širom Indije otvoreno više od 90 hiljada punktova

Od 16. januara prethodne godine, kada je počela vakcinacija, u Indiji je moguće primiti uglavnom dvije vakcine koje se proizvode u zemlji Kovišild i Kovaksin.

Inače, u Indiji je vakcinacija dobrovoljna, a širom zemlje otvoreno je više od 90 hiljada punktova koje uglavnom vode zdravstvene vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.