OGLASIO SE NA TWITTERU

Chollet razgovarao sa Vučićem: Tema bila podrška Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine

Kao što je predsjednik Srbije ranije naveo, oni neće Rusiji uvesti sankcije

H. J. I.

25.2.2022

Derek Chollet i aleksandar Vučić. Avaz

Derek Chollet, specijalni savjetnik američkog državnog sekretara Entonija Blinkena (Antony), objavio je na svom Twitter profilu da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

- Razgovarao sam sa predsjednikom Vučićem o pitanjima uključivanja podrške Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, njenoj važnoj ulozi u promoviranju regionalne sigurnosti i stabilnosti te našoj zajedničkoj predanosti postizanju napretka u Dijalogu uz posredovanje EU - napisao je Chollet.


Podsjećamo, predsjednik Srbije je izjavio da neće uvesti sankcije Rusiji, ali da podržavaju teritorijalni itnegritet i suverenitet Ukrajine. 

- Naša politika mora da bude pažljivija i popustljivija. Mi ćemo se prilikom razmatranja potrebe da se donesu sankcije voditi svojim nacionalnim interesima. To uključuje i Rusku Federaciju. Smatramo da nam nije vitalan interes da uvedemo sankcije. U skladu sa svojom politikom i poštovanjem Međunarodnog prava republika Srbija pruža podršku integritetu i poštovanju granica Ukrajine - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.