NEVJEROVATAN VIDEO

Ukrajinski piloti riskirali živote kako bi donijeli potrepštine opkoljenim vojnicima u Azovstalu

Kako se vidi na snimku, piloti su sletjeli na razrušene dijelove čeličane tokom misija koje je Volodimir Zelenski ocijenio kao "samoubilačkim"

Ukrajinski piloti prevozili oružje, municiju, lijekove i hranu. Twitter

E. Ć.

1.6.2022

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke koje prikazuju kako su ukrajinski piloti riskirali svoje živote da bi snabdili opkoljene vojnike u čeličani Azovstal.

Oni su letjeli helikopterima Mi-8 kroz zračni prostor koji su nadzirali Rusi, piše Express i podsjeća kako je ukrajinska vojska skoro tri mjeseca branila čeličanu Azovstal.

Kako se vidi na snimku, piloti su sletjeli na razrušene dijelove čeličane tokom misija koje je Volodimir Zelenski (Zelensky) ocijenio kao "samoubilačkim". 

Ukrajinski piloti su prevozili oružje, municiju, lijekove i hranu. Jedan od osnivača jedinice Azov Andrij Bileckij pohvalio je pilote helikoptera, rekavši da su pokazali maksimalnu profesionalnost. 

Nema nikakve sličnosti s Black Hawksima, Amerikanci nikada nisu ulazili tako duboko u teritorije pod kontrolom neprijatelja. Ušli su čak 100 km u teritorij s intenzivnom protuzračnom obranom, zrakoplovima koji patroliraju. To ovu operaciju čini jedinstvenom u historiji čovječanstva - poručio je Bileckij.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.