U LJUBLJANI

Bosanac heroj u Sloveniji: Boban Miladinović izvukao ženu i dijete ispod srušenog stabla u parku

U tom trenutku nisam nešto puno razmišljao, pritrčao sam i pokušavao ih izvući ispod debelih grana, kazao je Miladinović za "Avaz"

S. S.

18.8.2022

Veliko nevrijeme je danas oko 15 sati pogodilo Sloveniju, uništilo je automobile, nosilo krovove, a ima i povrijeđenih. Prilikom tog nevremena u parku Tivoli u Ljubljani odigrala se prava drama.

Naime, u kratkom periodu se stvorilo veliko nevrijeme i stablo u parku je palo na ženu i dijete koji su bili u šetnji, a srećom, prolaznici, među kojima je bio i Boban Miladinović rodom iz Modriče, su to primijetili te spasili ženu i dijete od veće tragedije.

Sve se brzo odigralo

Kako kaže Boban Miladinović za portal "Avaza" sve se jako brzo odigralo.

- Počeo je jak vjetar, nisam očekivao da je nešto jako, izašao sam na čistinu i onda je počelo baš da jako duva. Krenuo sam par metara stazom i ispred mene na 20 metara pada drvo na stariju ženu i njenog sina - pojašnjava Miladinović za portal "Avaza".

Boban Miladinović pored drveta ispod kojih su se nalazili žena i njen sin. FACEBOOK

"Nisam dugo razmišljao"

- U tom trenutku nisam nešto puno razmišljao, pritrčao sam i pokušavao ih izvući ispod debelih grana. Sa druge strane je isto padalo drveće. Uspio sam nekako, pretrčali su i neki stranci kad su vidjeli da se nešto događa - kazao je Miladinović za portal "Avaza".

Kako pojašnjava Miladinović za portal "Avaza" to bio je pravi metež, svi su pobjegli ispod podvožnjaka te je bilo bitno da što prije izvuku unesrećene dok ne padne drugo drvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.