SAOPĆIO ROSKOMNADZOR

Rusija kaznila TikTok, Telegram, Pinterest i Discord

Ruski sudovi su u utorak kaznili američki streaming servis Twitch" sa dva miliona rubalja, odnosno više od 33 hiljade eura, kao i Telegram sa 11 miliona rubalja (oko 183 hiljade eura), zbog kršenja zakona o vojnoj cenzuri

Rusija je više puta zaprijetila da će kazniti sajtove, uključujući i Google, zato što krše nove stroge zakone koji kriminalizuju "širenje lažnih informacija o ruskoj vojsci". Avaz

E. Ć. / Reuters

19.8.2022

Rusija će uvesti nove zabrane kada je riječ o društvenim mrežama. Rusko nadzorno tijelo za telekomunikacije Roskomnadzor saopćilo je kako preuzima kaznene mjere protiv stranih IT kompanija, među kojima su TikTok, Telegram, Zoom, Discord i Pinterest, prenosi Reuters.

Roskomnadzor je naveo da su mjere odgovor na to što kompanije nisu uklonile sadržaje koje je ta ruska služba označila kao nezakonite i ostat će na snazi sve dok im se ne povinuju. Nije precizirano koje će mjere biti preduzete.

Podsjetimo, Rusija je više puta zaprijetila da će kazniti sajtove, uključujući i Google, zato što krše nove stroge zakone koji kriminalizuju "širenje lažnih informacija o ruskoj vojsci".

Ruski sudovi su u utorak kaznili američki streaming servis Twitch" sa dva miliona rubalja, odnosno više od 33 hiljade eura, kao i Telegram sa 11 miliona rubalja (oko 183 hiljade eura), zbog kršenja zakona o vojnoj cenzuri, prenosi Reuters.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.