POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

Nakon eksplozije paketa na univerzitetu u Bostonu: Pronađena poruka kritike na račun Marka Zakerberga

U poruci u paketu kritizirala se Zakerbegova kompanija Meta, koja je razvila društvenu platformu virtualne realnosti imena Horizon

Zakerberg na meti. Agencije

Z. K.

14.9.2022

Paket koji je eksplodirao nakon što je ove sedmice poslan na bostonski univerzitet Northeastern sadržavao je poruku kritike na račun Marka Zakerberga (Zuckerberg), osnivača Facebooka i kompanije Meta, objavio je danas CNN, pozivajući se na anonimne izvore iz policije.


Pronađen je i drugi sumnjivi paket

U bilješci se osuđuje odnos između tvorca virtualne realnosti i akademske zajednice, prenosi CNN.

Zaposlenik kampusa koji je primio paket u utorak povrijeđen je pri detonaciji i prebačen je u bolnicu, objavila je bostonska policija. Pronađen je i drugi sumnjivi paket, koji je osiguran.

Vlasti još uvijek ne znaju ko je poslao paket i zašto je meta bilo baš taj univerzitet. U poruci u paketu kritizirala se Zakerbegova kompanija Meta, koja je razvila društvenu platformu virtualne realnosti imena Horizon.


Policija je upozorila i druge bostonske univerzitet

CNN prenosi kako je poruka sadržavala upozorenje univerzitetu da ne sarađuje s tvorcima virtualne realnosti i sa Zakerbergom.

Policija je upozorila i druge bostonske univerzitet, poput Harvarda i MIT-ja, da podignu razinu sigurnosti i izvještavaju o bilo kakvim sumnjivim paketima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.