PREŽIVJELA JE

Video / Ženu pritvorili s lisicama u policijskom automobilu pa je udario voz

O moj Bože, da, bila je, povikao je drugi službenik i zatim pozvao hitnu pomoć

Trenutak kada voz udara u policijski automobil. PRINTSCREEN

A. O.

5.10.2022

Videosnimak na kojem je prikazan trenutak kada voz udara u policijski automobil parkiran na pruzi na čijem se stražnjem sjedištu nalazila žena vezana lisicama objavile su vlasti američke savezne države Kolorado (Colorado). 

Službenici su 16. septembra pritvorili Jareni Rios-Gonzales (Yareni) (20) u svom vozilu dok su pretraživali njen vozilo u potrazi za oružjem zbog dojave o sukobu na cesti. Pritom su parkirali auto na tračnicama. 

Na videosnimcima se vidi kako policajci pretražuju vozilo i okolno područje kada se u daljini začuje sirena vlaka. Čini se da je službenicima trebalo najmanje 15 sekundi da shvate da dolazi vlak Union Pacific, piše The Guardian.

Nakon što je jedan od policajaca shvatio da se voz približava njihovom automobilu kazao je kolegi da se odmakne. 

Zatim se nekoliko puta okrenuo u blizini vozila prije nego što je pobjegao kada je voz udario u automobil gurajući ga nekoliko metara niz šine.

Nakon otprilike 20 sekundi čuje se kako jedan policajac govori: "Hej, je li bila unutra? Je li bila unutra? Je li bila unutra?"

- O moj Bože, da, bila je - povikao je drugi službenik i zatim pozvao hitnu pomoć.

Prema riječima njenog advokata Pola Vilkinsona (Paula Wilkinsona), Rios-Gonzalez je bila u nesvijesti kad je stigla u bolnicu. Zadobila je brojne povrede, uključujući prijelom ruke, devet slomljenih rebara, prijelom prsne kosti te rane na leđima i glavi.

- Nikad se ne smije parkirati na tračnicama. Nikad. Nevjerojatno je da su to napravili - rekao je Vilkinson.

Denver Post je saopćio da je policijska postaja Plejtvil (Platteville) poslala jednog od policajaca na plaćeni administrativni dopust. Incident istražuju tri agencije: policijska postaja Fort Lupton, patrola države Kolorado i istražni ured Kolorada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.