Google do kraja godine donosi seriju mobilnih uređaja

Google do kraja godine donosi seriju mobilnih uređaja "Project Ara" stupa na snagu

Ako se kome Googleov (a bivši Motorolin) "Project Ara" činio neozbiljnim pokušajem za ulazak na tržište pametnih telefona, treba razmisliti opet. I dok je za Nexus liniju Google mobilnih uređaja poslužio niz drugih proizvođača, Google do kraja godine možda planira otkriti cijelu seriju mobitela kojima bi se otisnuo u novi svijet.

Izvori poznati mediju The Telegraph navode kako Googleovi apetiti rastu te da se žele okušati u svijetu mobilnog hardvera više no ikad prije. Na taj način bi imali apsolutnu kontrolu, višu i od onoga što imaju s Nexus modelima "partnerskih proizvođača", prenosi tportal.

Ako koga to podsjeća na Apple - bio bi u pravu. Nije posebna tajna kako Google već neko vrijeme želi ostvariti kudikamo značajniju kontrolu nad svime što koristi mobilnu platformu Android. Nije posebna tajna da Huawei, Samsung i neki drugi eksperimentiraju s vlastitim platformama, čisto ako stvari s Googleom pođu u krivom pravcu. 

U međuvremenu, CEO Googlea Sundar Pichai je na Code Conference izjavio kako uistinu ulažu više sredstava u razvoj mobilnih uređaja te da će tražiti 'više' od budućih Nexus modela. 

S druge strane, projekt Ara je imao brdo prepreka u razvoju te se tehnički uređaji očekuju tek 2017. godine. Koliko je onda istine u želji da se nešto predstavi do kraja iduće godine veliko je pitanje. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH