BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Goraždani osmi na 13. novogodišnjem rukometnom turniru "Terme Čatež – 2016"

Učestvovalo više od 1.500 sportista iz devet zemalja

Al. B.

3.1.2017

Članovi Rukometnog kluba (RK) "Radnički" iz Goražda učestvovali su na 13. novogodišnjem rukometnom turniru "Terme Čatež – 2016", koji je održan u Beogradu, pod motom "Svi za sport – Sport za sve".

rk-radnicki

Na takmičenju i druženju mladih rukometaša, jednom od od onih sa najdužom tradicijom na ovim prostorima, učestvovale su 84 ekipe sa igračima rođenim 2000., 2002. i 2004. godine.

Tokom trodnevnog turnira više od 1.500 mladih sportista iz 55 klubova iz 48 gradova BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Francuske, Italije, Izraela odigralo je 190 utakmica.

gorazdani-u-beogradu

- Naš klub je učestvovao sa selekcijom dječaka rođenih 2004. godine. U konkurenciji od 18 ekipa zauzeli smo odlično 8. mjesto, a iza nas su po konačnom plasmanu ostale i ekipe kao što su "Gorenje", "Partizan" i drugi klubovi sa mnogo dužom tradicijom i boljim uslovima od onih koje mi imamo. Djeca su bila oduševljena i posjetom Beogradu, jer smo obišli sve znamenitosti ovog grada - kazao je trener RK "Radnički" Haris Fidahić.

fidahic-i-macar-zahvalnost-na-gostoprimstvu

Fidahić i Mačar: Zahvalnost na gostoprimstvu

Domaćin mladima iz BiH tokom boravka u Beogradu bio je Goraždanin Vladimir Mačar, vlasnik zaštitarske agencije "Mačar Security" iz Beograda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.