ODLUKE

Muhamed Ramović odustao od mandata, ostaje gradonačelnik Goražda

Posljednji izbori u BiH dokazali „da se sigurnim koracima udaljavamo od demokratskih vrijednosti"

Arhiv

Al.B.

9.11.2018

Potpredsjednik Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) Muhamed Ramović odustao je od mandata u Skupštini BPK Goražde i nastavlja obavljati funkciju gradonačelnika Goražda, dok će umjesto njega u poslaničke klupe sjesti Emina Mujagić. Ramović je odluku saopćio uz obrazloženje da je prije njenog donošenja obavio konsultacije sa članstvom i Predsjedništvom stranke, a obavljena je i anketa sa gotovo 2.000 građana.  

On je istakao da su posljednji izbori u BiH dokazali „da se sigurnim koracima udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice“.  

- Prethodno nema nikakve veze s rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već sa onima koji su svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali – dodao je Ramović.

- Nezavisna bosanskohercegovačka lista želi preuzeti odgovornost i u tom smislu razgovara s političkim opcijama koji imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo te na partnerskim i osnovama međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja - poručio je potpredsjednik NBL-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.