GORAŽDE

Zatražen nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK

Početak zakazan u 13 sati

Skupština BPK. Arhiv

Al. B.

21.2.2019

Poslanici Građanskog bloka u Skupštini BPK Goražde zatražili su da nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde bude održan sutra. 

Na sjednici bi trebali biti konstituirani klubovi naroda te izabrano rukovodstvo Skupštine. Međutim, predsjedavajuća Skupštine Aida Obuća (SDA) smatra da se za to nisu stekli uvjeti. 

- Obavještavam vas da nisam dobila akt o konstituiranju klubova naroda, te prijedloge za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine iz reda bošnjačkog, srpskog i hrvatskog naroda, što bi trebalo da prethodi zakazivanju nastavka konstituirajuće sjednice. Smatram da se nisu stekli uvjeti za zakazivanje nastavka konstituirajuće sjednice – navodi Obuća.

Ipak, poslanici Građanskog bloka smatraju da se klubovi naroda trebaju formirati na samoj sjednici, te je nastavak konstituirajuće sjednice zakazao potpredsjednik Skupštine Edim Fejzić (Goraždanska priča). 

Sjednica će biti održana u 13 sati, a kako nezvanično saznajemo, za predsjednika Kluba Bošnjaka bit će predložen Hajdar Drljo (A-SDA), a za predsjedavajuću Skupštine Edita Velić (DF).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.