GORAŽDE

„Dan narcisa“ za pomoć u liječenju oboljelim članicama

Animiramo građane i građanke da redovno idu na preglede, rekla Pecikoza

Udruženje "Biser“ iz Goražda. Al. B.

Al. B.

30.3.2019

Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser“ iz Goražda organiziralo je tradicionalnu akciju „Dan narcisa“.

Sredstva za pomoć u liječenju oboljelim članicama i rad Udruženja nastoje osigurati prodajom cvijeta koji simbolizira život, ali istovremeno podsjećaju na značaj redovnih ljekarskih kontrola. 

- Animiramo građane i građanke da redovno idu na preglede. Narcisi simboliziraju nadu i buđenje života i s njima skrećemo pažnju na važnost očuvanja zdravlja. Posebno žene nastojimo podstaći da redovno obavljaju preglede i samopreglede dojki, što je prvi korak, bar jednom mjesečno. Ako primijete bilo kakve promjene, trebaju se javiti ljekaru koji će ih uputiti na daljnje pretrage – kazala je Mersiha Pecikoza, predsjednica Skupštine Udruženja „Biser“. 

Odziv građana Goražda, kao i do sada, bio je dobar, a sredstva prikupljena prodajom narcisa na uličnom štandu koriste se i za rad Udruženja. Pecikoza pojašnjava da oboljele od karcinoma često putuju na kontrole u Sarajevo, a troškove putovanja moraju finansirati same. Većina ih živi od penzije koja nije dovoljna za normalan život.



Mersiha Pecikoza. Al. B.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.