HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

MOSTAR Održana sjednica Štaba CZ

Vatrogasci spremni odgovoriti svim zadaćama

M. Sm.

9.6.2016

U Gradskoj vijećnici jučer je održana sjednica Štaba civilne zaštite Grada Mostara, na kojoj je razmatrana informacija o stanju požarne zaštite u ljetnoj sezoni.
      
Tako su pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar, kako je to istakao zapovjednik Petar Jurić, ove sezone spremni odgovoriti svim zadaćama. Kako je Jurić pojasnio na sjednici, nabavljena su savremena materijalno-tehnička sredstva, primljeni novi vatrogasci, a bit će primljeni i sezonski vatrogasci. 

On je kazao i da se radi na uvezivanju s novoosnovanim i već postojećim DVD-ovima na rubnim gradskim područjima, a sve s ciljem bolje preventive u zaštiti od požara i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara.
      
Iz Štaba su upozorili pravne osobe da su dužne poduzeti sve preventivne mjere zaštite od požara, što uključuje redovno čišćenje i održavanje svih dvorišta i prostora koje koriste te osiguravanje protupožarnih puteva.

Također, Štab je donio odluku o izdvajanju 20.000 KM Crvenom križu Grada Mostara za nabavku hrane i higijenskih potrepštine. 
      
- Po 80.000 KM odobreno je za sanaciju klizišta - pošumljavanje terena Pašinovac-Stolac, područje iznad Srpske pravoslavne crkve i starog pravoslavnog groblja te izgradnju rezervoara za vodu za napajanje stoke i potrebe gašenje požara na lokalitetima koji su potencijalno izloženi tim opasnostima - saopćeno je iz Štaba. 
      
 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.