HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Stjepan Bošković za Avaz.ba nakon izborne pobjede: Tražit ću konsenzus u Stocu

Novi-stari načelnik Stoca

M. M.

19.2.2017

Prema prvim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Stjepan Bošković je po četvrti put izabran za načelnika Općine Stolac.

U izjavi za Avaz.ba prokomentirao je pobjedu nad protukandidatom Matom Komšićem.

- Činjenica je da su HDZ BiH i moja malenkost osvojili većinu mandata. Podaci pokazuju da HDZ ima većinu u Općinskom vijeću. Zadovoljan sam podatkom da je 7.500 građana izašlo na izbore. Svi relevantni promatrači proglasili su najdemokratskije izbore u povijesti BiH. To nam daje nadu da ćemo od Stoca napraviti općinu koja će egzistirati - rekao je Bošković.

Upitali smo ga kako komentira izjave aktiviste i poznatog stolačkog političara Nerina Dizdara, kao i Demira Mahmutćehajića i brojnih drugih u Stocu, koji tvrde da on neće bit načelnik svih građana, Bošković je istakao kako je to "njihova političko-izlazna strategija".

- Dobio sam 60 posto glasova i moja je zadaća da sa svima koji budu u Općinskom vijeću tražim konsenzus. Smatram se načelnikom svih građana, a izjave Dizdara nisu istinite. Izbori su završili demokratski - zaključio je kratko Bošković u izjavi za Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.