HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON

Mostar: Davidov slučaj nas je probudio iz sna, hoćemo samo istinu

M.H.

18.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Mostarke i Mostarci danas su organizirale skup podrške "Pravda za Davida".

Građani su se odazvali u velikom broju te su brojnim transparentima poručili da žele istinu i pravdu za Davida, zbog sigurnosti i budućnosti svoje djece. Veliki broj njih izrazio je svoju podršku porodici Dragičević iz Banja Luke potpisavši i peticiju.

- Dijete je ubijeno u Banjoj Luci i mi punim srcem podržavamo njegovog oca Davora i majku Suzanu. Samo tražimo pravdu i istina – kazala je Kristina Miličević, organizatorica skupa u Mostaru.

Jedna od suorganizatorica, Dragana Marić-Mešić, istaknula je da je ovo najmanje što su Mostarke i Mostarci mogli učiniti.

- Mora se znati šta se desilo. Tu nećemo zaboraviti ni porodicu Dženana Memića, koja više godina bije bitku. Pratit ćemo razvoj događaja i ako bude bilo potrebno opet ćemo izaći - navela je Marić-Mešić.

Mostarka Senada Ćustović je kazala da su Davidov slučaaj i borba njegovog oca Davora za pravdu probudili mnoge iz sna.

- Podigao je ljude i to je razlog. Dajemo punu podršku i ostat ćemo do kraja da se izborimo za Davida, Dženana i drugu ubijenu djecu. Sve je korumpirano, živimo u zemlji bezakonja i korupcije. Svi imamo strah da nam ne ubiju ili ne maltretiraju dijete jer nismo sigurni u ovoj zemlji - poručila je Čustović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.