MOSTAR

Zaboravi na štelu, pokaži se na djelu

S predstavljanja kampanje na platou ispod Starog mosta

M. HODŽIĆ

31.5.2018


Studenti dva ekonomska fakulteta u Mostaru, Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Sveučilišta, jučer su na platou ispod Starog mosta predstavili svoju kampanju koja se pod simboličnim nazivom „Ja bih upalio svjetlo, a ti?“ provodi pod pokroviteljstvom Evropske unije.

 Dijelili letke

Riječ je o svojevrsnom takmičenju u kojem učestvuje 14 fakulteta iz BiH, među kojima su i mostarski „ekonomisti“, a koji čine takozvani „crveni tim“.

Tako je jučer njih osmero u staroj gradskoj jezgri i ispod Starog mosta, gdje se okuplja veliki broj turista, dijelilo letke i brošure s ciljem promoviranja aktivnosti koje će mladima omogućiti lakše i brže zaposlenje, bez famozne „štele“, kako su nam to rekle Edna Voloder i Marija Vranjković.

- Razgovaramo s mladima o mogućnostima dodatnog usavršavanja, volontiranja, omogućavanja prakse da jednostavno, kako to i naš jedan slogan kaže, „Zaboravi na štelu, pokaži se na djelu“. Dakle, cilj nam je i, naravno, želja da mladi uzmu stvari u svoje ruke i da gledaju u neku svjetliju budućnost - kazala nam je Voloder.

Vranjković je dodala da su proteklih mjeseci u okviru kampanje poduzeli brojne aktivnosti, a najviše su se fokusirali na kreiranje videouradaka kojima, istakla je, na šaljiv način mladima objašnjavaju na koji se način mogu boriti protiv štele.

Nadaju se pobjedi

- Promjene su naša stvarnost - poručila je Vranjković, dok su obje studentice iskazale nadu da će njihov tim odnijeti pobjedu u ovoj kampanji, čija je završnica sredinom juna.

 Članovi tima 

U timu Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ su, uz Voloder, Hamdo Karaga, Almin Pilav i Esmeralda Šuta, a sa Sveučilišta u Mostaru, osim Vranjković, učestvuju Daria Ravlić, Franjo Skoko, Ana Aničić i Marija Vranjković. Podršku timu daju mentorice Amela Pajić i Mirela Mabić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.