KONCERT

U Mostaru otvorena 44. po redu manifestacija Dani mevluda i zikra

Muftija Salem ef. Dedović kazao je da Bošnjaci vijekovima na odabranim mjestima uče dove i Bogu upućuju molitve

Piše: M.Sm.

10.4.2019

Koncert duhovne muzike - Avaz
Koncert duhovne muzike - Avaz
Koncert duhovne muzike - Avaz
Koncert duhovne muzike - Avaz
Koncert duhovne muzike - Avaz
+5

Koncertom duhovne muzike večeras je u Mostaru, u prepunoj velikoj dvorani Doma kulture "Herceg Stjepan Kosača" otvorena 44. po redu manifestacija Dani mevluda i zikra.

Solisti ovog koncerta bili su hfz. Aziz Alili i Armin Muzaferija uz pratnju Tesavvufskog ansambla i hora tekije Mesudije, a učestvovao je i hor dječijeg vrtića "Zemzem".  

U okviru ove manifestacije koja će trajati do 9.maja bit će priređeni brojni različiti kulturno-vjerski i naučni sadržaji.  

Centralna svečanost ove manifestacije, koja tradicionalno, okuplja između 20.000 i 40.000 vjernika iz svih krajeva BiH, ali i šire, i koja se održava svake druge subote u maju u Derviškoj tekiji na Vrelu Bune ove godine je, zbog ramazana, zakazana za 4. maj.

U svojoj pozdravnoj besjedi, muftija mostarski Salem ef. Dedović kazao je da Bošnjaci vijekovima na odabranim mjestima uče dove i Bogu upućuju molitve.  Također, efendija Dedović je kazao da je Mostar slobodan i otvoren grad, u kojem stoljećima žive različitosti.  

- Različitosti ne smiju biti prepreka jer se tako krši temeljno Božije načelo. Opredijeljeni smo čuvati i razvijati vrijednosti zajedničkog života - poručio je ef. Dedović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.