BLAGAJ

U petak počinju programi manifestacije "Dani mevluda i zikra"

Uz najviše dužnosnike Islamske zajednice u BiH tom prilikom prigodnim vazom vjernicima će se obratiti i poseban gost prof.dr. Mehmed Gormez

Dani mevluda i zikra. Avaz

FENA

24.4.2024

Ovogodišnja tradicionalna manifestacija "Dani mevluda i zikra", 49. po redu od njenog reaktiviranja, bit će otvorena u petak, 26. aprila, u Sultan Sulejmanovoj džamiji u Blagaju. Predavač na večeri Kur'ana bit će bihaćki muftija hafiz Mehmed ef. Kudić.

Program manifestacije obiluje promocijama knjiga, izložbom, susretima mladih i predavanjima. Centralna manifestacija, tradicionalni mevlud na Vrelu Bune bit će održana 11. maja.

Uz najviše dužnosnike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini tom prilikom prigodnim vazom vjernicima će se obratiti i poseban gost prof.dr. Mehmed Gormez, bivši reis (predsjednik Predsjedništva za vjerska pitanja) Republike Turske.

Manifestacija "Dani mevluda i zikra" čiji su organizatori Mostarsko muftijstvo, Medžlis islamske zajednice Mostar, Tarikatski centar Bosne i Hercegovine, Karađoz-begova medresa, BZK "Preporod" Mostar, najstarija je kulturno-vjerska manifestacija na prostoru Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.