FESTIVALI

Rok za prijave 15. februar naredne godine

Bit će održan od 10. do 17. aprila sljedeće godine

S ovogodišnje dodjele nagrada. M. Smajkić

Piše: M. Sm.

12.12.2019

Narodno pozorište u Mostaru objavilo je javni poziv za učešće na 17. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2020", koji će se održati od 10. do 17. aprila sljedeće godine.

Pravo prijave imaju sva profesionalna pozorišta i ostale organizacijske forme profesionalne pozorišne produkcije.

Nagrade Festivala dodjeljuje stručni žiri, i to Veliku lisku - Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini,  Veliku lisku - nagradu za najboljeg glumca Festivala, Veliku lisku - nagradu za najbolju glumicu Festivala, Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović - nagradu za najbolju režiju.

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave u konkurenciji Festivala, dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri. Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i žiri publike te žiri medija.

Rok za prijave na 17. "Mostarsku lisku" traje do 15. februara 2020. godine, a pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar - www.npm.ba.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini na posljednjoj "Mostarskoj liski" pripala je predstavi "Zašto je poludeo gospodin R?", koju je u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd režirao Mostarac Bobo Jelčić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.