NAKON DOGOVORA

Policija u HNK odustala od protesta

U najskorije vrijeme formiranje pregovaračkih timova Vlade i Sindikata

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

17.7.2020

S ranijih protesta. Arhiv

Protest policije Hercegovačko-neretvanskog kantona zakazan za ponedjeljak, 20.jula na Kantarevcu je odgođen, potvrđeno je iz Sindikata policije HNK.

Kako je pojašnjeno, nakon što su najavili da će održati protest zbog toga što Kantonalna vlada nije ispoštovala dogovor koji su bili postigli o isplati pravosnažnih sudskih presuda, predstavnici Sindikata su u četvrtak pozvani na sastanak s premijerom HNK, Nevenkom Hercegom.

- Nakon dugotrajnog razgovora dogovoreno je da se u najskorije vrijeme formiraju pregovarački timovi Vlade i Sindikata koji bi započeli sa rješavanjem spornih pitanja koja već duže vrijeme stoje otvorena. Vezano za problematiku dinamike isplate dugovanja po izvršnim sudskim odlukama postignuti su određeni pomaci, te je dogovoreno da se konkretna rješenja predlože na sastanku Sindikata policije sa resornim ministrom i ministrom finansija - saopćili su iz Sindikata policije HNK.

Također, naveli su da se „svjesni ozbiljnosti situacije, rizika od javnog okupljanja za vrijeme pandemije koronavirusa, te umanjenog punjenja budžeta u proteklom periodu, nadaju  da će prolongiranjem protestnog okupljanja objema stranama omogućiti vrijeme i atmosferu potrebno za dogovor koji će ovaj problem riješiti na obostrano zadovoljstvo“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.