"MERHAMET" KONJIC

Mnoge porodice trebaju pomoć

Podršku pružaju donatori

S. Dž.
  • Ahmić: Trenutno najpotrebnija drva za ogrjev

    Ahmić: Trenutno najpotrebnija drva za ogrjev

    Foto: S. Džajić


Osnovni odbor „Merhameta“ Konjic svakodnevno provodi aktivnosti na pomaganju stanovnicima konjičke općine, kaže Jasmin Ahmić, novoimenovani sekretar ove organizacije. On je i prije angažmana u „Merhametu“ bio poznat u svome gradu po humanitarnom radu.

- Prije pet godina sam se počeo baviti humanitarnim radom i to se, evo, nastavilo sada i kroz rad Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic. U posljednja dva mjeseca, kako sam preuzeo funkciju sekretara, realizirali smo nekoliko akcija, a prije svega bih izdvojio izgradnju čatrnje jednom mještaninu sela Prebilje na području općine Konjic koji nije imao vodu - kaže Ahmić.

Mnogo je građana, dodaje naš sagovornik, koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U skladu s mogućnostima, nastoji se pomoći koliko se može.

- Podijelili smo pakete s prehrambeno-higijenskim proizvodima najugroženijima te isporučili oko 13 kubnih metara drva za ogrjev za nekoliko porodica. Ima i sugrađana koji nisu u mogućnosti platiti račune za električnu energiju, pa i takvim osobama pomažemo. Zaista ima puno posla na terenu, od Neretvice do Bjelimića, ali zahvaljujući našim donatorima, uspijevamo pomoći našim sugrađanima u stanju socijalne potrebe - naveo je Ahmić.

Za djecu školskog uzrasta „Merhamet“ je osigurao kompjutere i laptope za online nastavu, a podijeljeni su i poklon paketi djeci s poteškoćama u razvoju koja borave u Dnevnom centru pri Prvoj osnovnoj školi.

Više o temi Konjic

VIJEĆE MLADIH IZ KONJICA
Srednjoškolci, budući kuhari, pripremaju jela za ugrožene
NA VRH

Podijeli članak na