ODRŽANI SASTANCI

Francuska ambasadorica Kristin Tudik posjetila Konjic

Privredna saradnja i uvođenje francuskog jezika u nastavni proces

Sa sastanka u Konjicu. S. Džajić

Piše: S. Dž.

26.2.2021

Ambasadorica Francuske u BIH Kristin Tudik (Christine Toudic) posjetila je danas općinu Konjic, gdje se sastala s Osmanom Ćatićem, načelnikom općine i Đahidom Muratbegovićem direktorom PD „Igman“. 

Na sastanku se razgovaralo o razvijanju poslovne saradnje s privrednim preduzećima u Konjicu, kao i o inicijativi da se francuski jezik ponovo uči u školama, kao što je to bilo nekada.

- Ovo je moja prva posjeta Konjicu, ali sigurno, neće biti posljednja. Drago mi je što PD „Igman“ ima jake odnose s Francuskom, koja je na neki način pomogla u otvaranju radnih mjesta u ovom preduzeću. Također, razlog mog dolaska je i ponovno vraćanje francuskog jezika u nastavni proces u Konjicu - kazala je ambasadorica Tudik, dodavši da bi to moglo privući preduzeća iz Francuske da posluju u gradu na Neretvi, zapošljavanjem mladih koji govore francuski jezik.

Osman Ćatić, načelnik općine Konjic, izrazio je zadovoljstvo posjetom abasadorice Tudik, kazavši da to otvara nove mogućnosit saradnje na privrednom planu s Francuskom. On je kazao da će i po pitanju uvođenja francuskog jezika u nastavni proces pružiti potrebnu podršku, kako bi djeca mogla i ovaj jezik učiti u obrazovnim ustanovama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.